Je staat er misschien niet bij stil, maar we krijgen tegenwoordig veel meer suiker binnen dan een halve eeuw geleden. Ging het 50 jaar geleden om 1 kilo suiker per persoon per jaar, nu zitten we op zo’n 50 kilo! Het is een goedkoop product en wordt overal maar ingestopt. Suiker wordt door je brein gezien  als iets positiefs, waardoor je er steeds meer van gaat innemen.

80% van de Nederlanders krijgt te veel suiker binnen. Is dat een probleem? Ja, want een teveel aan suiker kan problemen opleveren voor je lichaam, zoals overgewicht en diabetes. Maar het kan ook zorgen voor een disbalans in je darmflora, wat weer andere klachten kan opleveren, zoals een schimmelinfectie of een verstoring van je immuunsysteem. Een teveel aan suiker kan daarnaast zorgen voor een overstimulatie van neurotransmitters, waardoor je bijvoorbeeld nerveus of labiel kunt worden.

Verdoezelen


Nu kun je natuurlijk op de verpakkingen kijken in de supermarkt, maar dat helpt maar voor een deel. Fabrikanten verzinnen allerlei aanduidingen om te verdoezelen dat er suiker in de producten zit, zoals ‘druivensuiker’, ‘glucose’, ‘melkpoeder’ en ‘stroop’. In 75% van de producten die je bij de supermarkt kunt kopen, zit suiker.

Leefstijlverandering


Wat kun je doen om niet te veel suiker binnen te krijgen en om klachten aan te pakken? Allereerst: eet zo puur en zo vers mogelijk. En verder: laat je adviseren door iemand die er verstand van heeft. Orthomoleculair Therapeut Annemarie Smidt kan samen met jou aan de slag gaan om te kijken welke klachten je precies hebt en welke oorzaak die kan hebben. Vervolgens kan ze adviezen geven om het probleem op te lossen en tips geven waar je op kunt letten bij het inkopen doen. Je krijgt geen standaardadviezen, maar een aanpak op maat. Geen dieet, maar aanpassingen in je leefstijl.

annemarie-smidt

Over Annemarie Smidt


Annemarie Smidt: ‘Ik ben in Oldenzaal werkzaam als Orthomoleculair Therapeut (volgens de KPNI) en help mensen met chronische gezondheidsklachten.  Ooit had ik zelf langdurig gezondheidsklachten (migraine en darmklachten), en ook zag ik mensen in mijn omgeving jarenlang tobben en verslechteren. Ik voelde: het kan beter en anders. Daarmee ben ik aan de slag gegaan.

Dagelijks ervaar ik nu hoe het is om lekker in je vel te zitten en voldoende energie te  hebben. Dit motiveert mij enorm, om de ruim  5 miljoen (!) Nederlanders met chronische klachten te informeren en op weg te helpen naar een gezondere levensstijl. Want één ding weet ik zeker: op dit moment hebben te veel mensen last van klachten die niet nodig zouden hoeven zijn, enerzijds door de leefstijl, anderzijds door symptoombestrijding met medicatie. Mijn insteek is om zo ver mogelijk terug te gaan naar de oorzaak van de klachten en vandaaruit te behandelen.’

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Annemarie!

NEEM CONTACT OP