Ongesteld zijn, zwanger zijn, de overgang: het vrouwenlichaam leidt een turbulent leven! Zolang je hormonen in evenwicht zijn, is er niets aan de hand en voel je je goed. Maar je menstruatie en de overgang kunnen die hormoonhuishouding helemaal overhoop gooien, waardoor je klachten kunt krijgen, zoals PMS, overgewicht door pilgebruik en allerlei overgangsklachten. Met orthomoleculaire geneeskunde kun je aan deze klachten werken.

De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat het lichaam zo gezond mogelijk wil zijn, en dat het alles eraan doet om dat te bereiken. Wanneer je klachten hebt, is dat de manier van het lichaam om duidelijk te maken dat er iets misgegaan is. Het is dan nuttig om te kijken hoe het lichaam de situatie eigenlijk zou willen. Bij de intake wordt dan ook bekeken welk proces verstoord is. Bijvoorbeeld: wanneer je overgangsklachten hebt, is het mogelijk dat je lever je hormoonhuishouding niet goed regelt, en dat kan onder andere komen doordat er stresshormonen aanwezig zijn. De energie en de voedingsstoffen gaan dan daarnaartoe.

Oorzaak bestrijden


Met een pilletje zijn de meeste klachten weliswaar te onderdrukken, maar het is veel beter om de oorzaak van de problemen aan te pakken, en dat is wat de orthomoleculaire geneeskunde doet. De orthomoleculaire geneeskunde is geen symptoombestrijding, maar kijkt naar de oorzaak van de klacht. Omdat die voor iedereen weer anders is, is er altijd maatwerk voor iedere cliënt. Door de juiste vragen te stellen, kan orthomoleculair therapeut Annemarie Smidt de achterliggende oorzaak van de klachten benoemen, en het proces dat veel energie verbruikt aanpakken.

Advies


Op basis van haar bevindingen zoekt Annemarie naar wat je nodig hebt, en geeft ze je een advies; meestal een voedingsadvies, en soms ook bewegingstips of tijdelijke supplementen. Geen streng dieet dus, maar een aan­passing van je leefstijl, die ervoor zorgt dat je lichaam weer in balans komt. De kleinste veranderingen geven vaak de grootste effecten!

Inzicht


Een belangrijk onderdeel van de therapie is het geven van inzicht. Het lichaam zit logisch in elkaar, en als je weet hoe en waarom bepaalde processen verstoord worden, ben je gemakkelijker in staat om klachten te verhelpen en te voorkomen.

Ook inzicht in je lichaam krijgen?
Vraag dan nu een vrijblijvend consult aan!

NEEM CONTACT OP